17/03/2019

Els dos equips del Banyoles guanyen.

El Banyoles A confirma l'ascens a la primera divisió

Jornada històrica per al primer equip del Banyoles, que ha confirmat el retorn a primera divisió després de guanyar al Granollers per 8.5 a 1.5. Després d'un any d'haver perdut la categoria de forma dolorosa, fent 0 de 9, el Banyoles A ha sabut aixecar-se i recuperar el seu lloc a primera de forma merescuda,depenent sempre d'ell mateix i sense perdre un matx, aconseguint 8.5 de 9. Avui a primera hora estàvem tots a l'expectativa per veure quin equip presentava el Granollers, doncs l'ascens en cas de perdre no estava garantit. No obstant, quan hem vist la llista de l'equip rival, ens hem tranquilitzat, doncs el Granollers ha hagut de reforçar el seu equip B i han jugat amb 5 taulers del C. Sempre s'ha de jugar, però les probabilitats d'èxit pujaven exponencialment, fet que s'ha vist reflexat en el resultat final de 8.5 a 1.5. Avui ha guanyat en Levan, Villegas, Marc Balagué, Dorca, Castillo, Campo, Sergi i Jordi Balagué. Lillo ha fet taules.

Cal felicitar cadascun dels participants d'aquest equip i agrair a tots el seu grau d'implicació que ha estat excel·lent i ha permès tornar a primera divisió.

Ara afrontarem amb la màxima il·lusió la final catalana entre els primers classificats de les altres 3 categories de segona divisió, on intentarem quedar campions de Catalunya de segona.


Pel que fa al Banyoles B, avui han visitat l'Olot B i han aconseguit guanyar per 2 a 6, resultat que els ha permès quedar en una merescuda quarta posició amb 4.5 punts. Avui han guanyat les seves partides Oliva, Jaume Ruiz, Barceló, Zamora i Chalmeta. I en Turró i Gerard Martín han fet taules.

La sensació que tinc és que si durant tota la temporada haguéssim pogut fer un equip similar al d'avui, podríem haver aspirat a l'ascens. Per tant si van pujant jugadors de l'escola i consolidem un grup de jugadors fix a l'A, l'any vinent el Banyoles B podrem aspirar a la categoria preferent.


A continuació, adjuntem foto de la celebració de l'ascens del Banyoles A

Espero que durant l'any us mantingueu actius gaudint dels escacs i no tinc cap dubte que l'any vinent serà encara millor.

Endavant les atxes!