24/02/2019

Jornada positiva per al Banyoles: dues victòries i un empat

El Banyoles A hem rebut la visita de l'Ateneu Colon B i hem guanyat per 6.5 a 3.5. L'equip rival s'ha presentat, com sol ser habitual, amb un equip jove, fet que sempre és perillòs. I malgrat pugui semblar que s'ha guanyat plàcidament, res mes lluny de la realitat. Fins passades 3 hores no es veia clar quin seria el resultat final. Aquesta vegada sí que hem fet valer la nostra superioritat en els 5 primers taulers, d'on s'han aconseguit 4 punts. Les victòries han vingut de la mà del GM Levan Aroshidze, Marc Balagué, Ramon Dorca, Carles Castillo, Jordi Balagué i Antoni Oliva. I el mig punt de les taules l'ha donat en Juan Francisco Campo que ha posat el definitiu 6.5 a 3.5 al marcador.

A falta de 3 jornades tenim 5.5 punts de 6, fet que ens garanteix la permanència matemàtica i ens dona fermes opcions a altres objectius més ambiciosos. El segon classificat està a 1 punt i els dos tercers a 1.5 punts.

La setmana vinent visitem Tordera.


Pel que fa al Banyoles B, avui sí, avui hem guanyat i amb solvència en la visita al local del Santa Eugènia B: 1.5-6.5. Avui s'ha imposat la llei de l'ELO. En tots els taulers érem teòricament superiors i ho hem demostrat. A més avui no ha perdut cap jugador del nostre equip, ja que el punt i mig perdut ha vingut per les taules de l'Albert Barceló, Gerard Martín i Dani Marquès. Les victòries dels nostres les han aconseguit, com sol ser habitual, dels 2 Jordis (Jordi Chalmeta i Jordi Camprubí), Juli Zamora, Albert Gratacós i Jaume Ruiz.

Important victòria que trenca la ratxa negativa de derrotes i que ens fa escalar fins la 5a posició dels 10 equips de primera provincial. Ens queda jugar contra els 3ers, 7ens i 10ens classificats. L'objectiu de la permanència està una mica més a prop.

La propera ronda rebem la visita del tercer classificat, el Guixolenc B.


Pel que fa al Banyoles C podem dir que ha estat un resultat just tal com han anat les partides. El Banyoles partia de millor elo en els 3 primers taulers i s'enfrontava a l'equip local molt jove i poc experimentat. Al segon tauler en Ponsi ha sabut fer valer el fet de jugar amb blanques i els errors del contrincant amb un mat de cavall i dama. En els dos taulers finals els germans Laso (sub 14 i sub 12) no han pogut puntuar: en Luis Fabricio amb una pèrdua de qualitat originada per una forquilla de cavall sobre torres ha desencadenat un desequilibri decissiu. Pel que fa al Gonzalo tot i una resistencia heroica davant d'un mat de dama i àlfil ha hagut d'acabar cedint. Com sol ser habitual la partida del nostre número 1 avui i delegat, el Ferran Veciana, s'ha allargat i del seu resultat en depenia puntuar a Palafrugell. L'experiència és un grau i en aquest cas l'ha fet valer aguantant un peó d'avantatge i portant la partida a un final on el jove contrincant, Martí Alsina, ha fet diversos errors. Bon resultat i esperem que la setmana vinent aconseguim la victòria en la última ronda!

Ara estem tercers a la classificació i la propera setmana és l'última ronda de la fase regular de tercera. Rebem el segon classificat: el Tordera B que ens porta 4 punts d'avantatge. Només una victòria per 4 - 0 ens donaria alguna opció per quedar segons a la classificació i jugar la fase d'ascens.